Csomagküldő doboz – csomagbox kompatibilis megoldások

A csomagküldés sosem volt ennyire népszerű, mint manapság. Az online vásárlások növekedésével egyre több vállalkozás és magánszemély szembesül azzal, hogy milyen fontos a megfelelő csomagküldő doboz kiválasztása. 


Az olyan csomagbox-szolgáltatók, mint a Foxpost, a GLS, az MPL, és a Packeta, speciális igényeket támasztanak a csomagolás méretével és minőségével kapcsolatban, hiszen ezeknek a dobozoknak pontosan illeszkedniük kell a csomagautomaták fiókjaiba. 


De hogyan válasszunk olyan dobozt, ami mindegyik szolgáltatónál megfelel?


Miért fontos a csomagbox-kompatibilitás?


Az automata alapú csomagküldés egyik legnagyobb előnye, hogy gyors, kényelmes és költséghatékony. 


Ahhoz azonban, hogy gördülékenyen működjön a folyamat, a csomagoknak meg kell felelniük bizonyos méret- és súlyhatároknak. 


Ha túl nagy a csomag, nem fér bele az automata rekeszébe, ha túl kicsi, az elveszhet vagy megsérülhet. Ezért fontos, hogy már a csomagolás kiválasztásánál figyelembe vedd a szolgáltatók előírásait.


Hogyan válassz csomagküldő dobozt?


  1. Ismerd meg a szolgáltatók előírásait!


  • Foxpost: A Foxpost automatái ötféle rekesszel rendelkeznek. A legkisebb rekesz mérete 4.5 cm x 36 cm x 53 cm, a legnagyobb mérete pedig 60 cm x 36 cm x 61 cm.


  • GLS: A csomag leghosszabb és legrövidebb oldal hossza összesen 35, 50, 65, 80, 300 cm lehet.


  • MPL: Az MPL automatái három rekesszel rendelkeznek, 25 x 7 x 31 cm, 31 x 16 x 50 cm és 31 x 35 x 50 cm.


  • Packeta: A Packeta automatáknál szintén több rekeszméret van, a kis rekesz mérete 45 x 17 x 61 cm, a nagy rekesz mérete pedig 45 x 36 x 61 cm.


  1. Válassz megfelelő anyagot és minőséget!


A csomagolásnak nemcsak méretben kell stimmelnie, hanem elég erősnek is kell lennie ahhoz, hogy a szállítás során megvédje a tartalmát. 


A hullámkarton dobozok tökéletes megoldást nyújtanak, mivel erősek, mégis könnyűek, így minimalizálják a szállítási költségeket.


  1. Használd ki a térkitöltő anyagokat!


Ha a dobozba rakott termék kisebb, mint maga a doboz, mindenképp használj térkitöltő anyagokat, hogy megakadályozd a termék mozgását a szállítás során. A papír töltőanyagok és a légpárnás fólia nemcsak védi a terméket, de 

környezetbarát megoldást is jelentenek.


Trendek a csomagolóanyagok világában


A környezetbarát csomagolás ma már nemcsak előny, hanem elvárás is sok vásárló részéről. Egyre többen keresik az újrahasznosítható és lebomló anyagokból készült csomagolóanyagokat. 


A hullámkarton dobozok nemcsak praktikusak, de fenntarthatóak is, hiszen újrahasznosított papírból készülnek, és maga az anyag is könnyen újrahasznosítható.


Wanapack – Megbízható csomagolóanyagok minden szállításhoz


A Wanapack kínálatában széles választékban találsz csomagküldő dobozokat, amelyek kompatibilisek a legnagyobb szolgáltatók automatáival, mint a Foxpost, a GLS, az MPL és a Packeta. 


Nem kell aggódnod a méretek miatt, hiszen minden dobozunk megfelel a szigorú előírásoknak. Emellett termékeink erősek, tartósak, és környezetbarát alapanyagokból készülnek, így a fenntarthatóságra is odafigyelhetsz.



Tippek, hogy még hatékonyabban csomagolj:


  • Mindig válassz a csomagod méretéhez illeszkedő dobozt.

  • Figyelj a szolgáltatók mérethatáraira.

  • Használj erős, minőségi dobozokat, hogy elkerüld a sérüléseket.

  • Ne felejtsd el, hogy a csomagolás a vásárlói élmény része!


Válassz a Wanapack csomagküldő dobozai közül, és küldj csomagokat gyorsan, biztonságosan és fenntartható módon!