Költözés nehézségei, avagy mit ne csinálj, amikor a dobozokat pakolod be?

Költözés nehézségei, avagy mit ne csinálj, amikor a dobozokat pakolod be?



A költözés izgalmas, ugyanakkor stresszes folyamat is lehet, hiszen az új kezdetig még elég sok teendőt ki kell pipálni arról a bizonyos listáról. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen menjen minden, fontos néhány alapvető szabály betartása. 


Az egyik legkritikusabb lépés a csomagolás, hiszen itt dől el, hogy az értékeid sértetlenül érnek-e új otthonodba. 


Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a hullámkarton dobozok bepakolásakor, amelyet mi a leginkább ajánlunk számodra akkor, ha költözésről van szó.



5+1 hiba, amelyet lehet, hogy te is elkövetnél a dobozolás során


1. Túl sokat pakolsz egy dobozba


A hullámkarton dobozok erősek és tartósak, de még ezeknek is van egy bizonyos teherbírási határa. Ha túl sokat pakolsz egy dobozba, az nem csak a doboz szétszakadásához vezethet, de a dobozok cipelése, rakodása is nehezebb lesz. 


Ne feledd, hogy a költözés során, hacsak nem bízod magad profi költöztetőkre, sokat fogsz emelni, így fontos, hogy a dobozok súlya kezelhető maradjon.


2. Nem megfelelő csomagolóanyagokat szerzel be


Sokan kísértésbe esnek, hogy spóroljanak a csomagolóanyagokon, és régi, gyenge dobozokat vagy nem megfelelő anyagokat használjanak, amelyeket a szomszédoktól, vagy üzletek raktáraiból kérnek el. 


A hullámkarton dobozok kifejezetten a költözésre (is) lettek tervezve, erősek és strapabírók. Használj minőségi hullámkarton dobozokat, buborékfóliát és ragasztószalagot, hogy megvédd értékeidet a sérülésektől.


3. Nem használsz elég térkitöltő anyagot


Különösen törékeny tárgyak esetében elengedhetetlen a megfelelő párnázás. 


Buborékfólia és más térkitöltő anyagok használatával biztosíthatod, hogy a tárgyak ne mozduljanak el a dobozban, és védve legyenek az ütésektől. Ha esetleg túl későn ismered fel a helyzetet, törölközőkkel, lepedőkkel is megpróbálhatod a helyükön tartani a tárgyakat.


4. Nem tervezel előre


A költözés kaotikus lehet, ha nincs jól megszervezve. Készíts egy részletes tervet, amely tartalmazza, hogy mit és mikor fogsz bepakolni. 


Kezdj a ritkábban használt tárgyakkal, és hagyd a legszükségesebbeket a végére. Nincs annál rosszabb, mikor olyan tárgyra van szükséged, amely a hetekkel ezelőtt becsomagolt első doboz legalján pihen, amelyen tornyosul a többi értéked.


5. Elfelejted (jól) lezárni a dobozokat


Talán triviálisnak tűnik, de a dobozok megfelelő lezárása elengedhetetlen. 


Használj erős ragasztószalagot, és győződj meg róla, hogy az alja és a teteje is jól le van zárva, ez megelőzi, hogy a dobozok tartalma kiszóródjon szállítás közben.


A ragasztószalag akkor a legtartósabb, ha nedvességmentes felületre jól rányomod, így biztosan ki fog tartani az új otthonodig.


5+1 Nem veszed figyelembe a dobozok elhelyezését a járműben


Ha nem költöztető céget béreltél fel, hanem ismerőseid, családod segít a pakolásban, fontos tudnod azt, hogyan is kell bepakolni a kisbuszba, teherautóba. 


Az alábbi stratégiát kövesd: a nehezebb dobozokat mindig az aljára helyezd, és a könnyebbeket pedig felülre. Győződj meg róla, hogy a dobozok nem mozdulnak el szállítás közben, és biztonságosan vannak elhelyezve, nem tudnak egymásnak ütődni egy élesebb kanyar során.




Miért válaszd a hullámkarton dobozokat?

A hullámkarton dobozok nemcsak erősek és tartósak, de környezetbarát megoldást is kínálnak. Könnyen újrahasznosíthatók, és számos méretben és típusban kaphatók, így minden igényt kielégítenek. 


Válaszd a minőségi hullámkarton dobozokat, hogy biztos lehess benne: értékeid biztonságban vannak a költözés során.


Látogass el weboldalunkra, és tekintsd meg széles választékunkat! Nálunk megtalálod a tökéletes dobozokat, amelyek megkönnyítik a költözést, és biztosítják, hogy minden tárgyad sértetlenül érjen célba.