Csomagolóanyagok és kiegészítők

Manapság szinte mindent be kell csomagolni! Így termékeink alapvető szükséglete minden áruval foglalkozó gyártónak illetve forgalmazónak.

A jó csomagolóanyag:

  • célszerű,
  • ötletes,
  • biztonságos,
  • olcsó
  • és mindig kéznél van

A csomagolás szerepe

A csomagolás tartalmazza az árut, védi azt a szennyeződésektől és a sérülésektől.

0002.jpg

A csomagolás az azonosításhoz szükséges információkat és az összetevők leírását is hordozza. A csomagolás nem csak tájékoztat a termékről, hanem az áru esetleges sérülését is mutatja, ezért fontos áruátvételkor a csomagolás ellenőrzése. A külső borítás (pl. doboz) a szállításhoz, a bolti polcokon való nagy mennyiség tárolásához szükséges.

Mi segítünk önnek, hogy megtalálja az ideális csomagolást termékéhez!

Stretchfóliák

A kézi nyújtható fólia (sztreccsfólia) nevéből eredően egy olyan nyújtható fóliát jelent, amely igyekszik visszaszerezni feszítés előtti állapotát, és ezáltal rögzíti a termékeket. Egységrakományok rögzítésére használják, de a háztartásban is éppoly elterjedt. Lineáris polietilénből, különböző PE keverékekből (poliolefinből), PVC-ből készül, PVC-ből ma inkább csak a háztartási fólia változat.

Alkalmas különböző anyagok, darabáruk gyors és szakszerű csomagolására. Jellemző tulajdonságuk a kivételesen nagy szakítószilárdság és magas százalékkal bíró nyúlási érték, mely tekintélyes nagyságú megosztó terhelés elviselését biztosítja. Anyagösszetételüknél fogva ellenállnak az erős napsugárzásnak, a nagy hőmérsékletingadozást károsodás nélkül elviselik, csepegő vízzel szemben védelmet nyújtanak.

A rakományrögzítő eljárások közül a legkedvezőbb anyag- és energiafelhasználást a nyújtható fóliás egységrakomány-rögzítés biztosítja.


Légpárnás fóliák

A polietilén légpárnás fólia (más néven buborékfólia) a műanyag habok mellett az egyik leggyakrabban használt védő- és párnázóanyag ütésre érzékeny vagy sérülékeny termékek burkolására, csomagolására.

  •  Ideális a törékeny, illetve a szabálytalan alakú dolgok csomagolására. Kiváló felületvédelmet biztosít, csökkenti a rázkódások és tompítja az ütések hatását. A buborékfólia sokak számára még gyermekkorból ismert anyag. Tudják, az, amelyiket olyan jó volt pattogtatni.
  • Elősegíti a biztonságosabb szállítást.
  • Szigetelő hatásának következtében hidegtől melegtől egyaránt véd.
  • Különböző kiszerelésben (10m, 20m, 100m, 150m-es kiszerelésben különböző vastagságban)
  • Tekerhető, hajtogatható, igény szerint vágható.


Pántolás és kiegészítői

Kézi és gépi pántszalagok, kézi és automata pántológépek, fém pánthüvelyek

Ragasztószalagok

A csomagolástechnika egyik kiemelt szegmense az öntapadó ragasztószalagok. Napjainkban a termelés és értékesítés elengedhetetlen része a csomagolás, ennek hatékony és gyors kivitelezésének alapja az öntapadó ragasztószalag.

Ragasztószallag

Ragasztószalagok dobozainkhoz (TESA, VIBAC, stb..), ragasztógépek, biztonsági ragasztószalagok, kétoldalas ragasztók, festőszalagok, tapadószalagok, stb..Nátroncsomagolók

A kiváló víz,- és zsírálló tulajdonságú (köznyelvben zsírpapír-ként ismert) műszaki csomagolóanyag, melyet az ipar számos szegmensében alkatrészek, gépek egyéb fémipari anyagok csomagolására használnak.

Megbízható védelem vas, acél korróziója ellen, továbbá alkalmas alumínium, króm termékek csomagolására.

Nátronpapír tekercsben, ívre vágva, 10kg-os és 20kg-os csomagolópapír formájában.Pergamenpótló papír

Egy étvágygerjesztő csomagolás egészen biztos hozzájárul egy termék eladhatóságának sikeréhez. Pergamenpótló papírok évről-évre kedveltebb a vevők körében, ennek oka a papírok kiváló zsír-, és vízállósága, mely különösen a tej-, sütő-, és húsipar számára követelmény.

A papír nem zavarja meg a termék élvezetét, mert íz-, és szag semleges. Alkalmas más termékekkel való társításra is. (10kg-os kiszerelésben)Kalapcsomagoló

Ennek a papírfajtának a mai megnevezése nem fedi az eredeti jelentést. A kalapdivat általánossá válásakor a XX. század első évtizedében kalapok fogyasztói csomagolására használták. Ma csökkent az eredeti célra való felhasználás, és előtérbe kerültek más felhasználási területek: pld: kenyércsomagolás, térkitöltés, alkatrészek csomagolása.

Alapanyag meghatározás szerint egy oldalt simított 20-30 g/m2-es részben fehérítetlen kémiai rostanyagból készült, enyvezett vagy enyvezetlen, natúr vagy festett színű vékonypapír. Felhasználási területei: Virág, ajándék, kenyér vagy egyéb termékvédő, díszítő csomagolására, íves kiszerelésben.

5-10-20kg-os csomagolásban

Húscsomagoló

Húsáruk csomagolásához 3 féle méretben (280x300, 300x400, 600x400)Légpárnás borítékok

Áruk, áruminták postai feladásához nélkülözhetetlen a hatékony védelmet biztosító légpárnás vagy hullámpapír bélelésű boríték.

Ideális csomagolása a nehéz vagy kényesebb tárgyaknak, pl. apró alkatrészek, kis törékeny tárgyak. A rugalmas belső réteg nyomástól, ütéstől, az erős nátronpapír borítás a külső szennyeződésektől óvja a csomag tartalmát.

A borítékok könnyen zárhatók és feliratozhatók. Kis tömege csökkenti a postai feladás költségeit.Simítózáras tasakok

Áttetsző tasakok különböző méretekben praktikus zárral, amelynek köszönhetően egyszerűen és könnyedén zárhatóak (légmentesen) és ugyanilyen könnyedén nyithatóak.

Okmánytáskák

Az öntapadó kivitelű okmánytáska segítségével a küldeményt kísérő számlát, szállítólevelet és egyéb iratokat közvetlenül az áruval együtt juttathatja el a címzetthez.

A hazai postaforgalomban csomagküldés esetén az okmánytáska használata kötelező!Szemeteszsákok

A szemeteszsák, illetve kukazsák a hulladékok kezelésének mindennapi velejárója, így a vállalkozások mindennapjainak a része.

Nálunk megtalálja a megfelelőt különböző méretekben és erősségben.Egyéb csomagolóanyagok

Térkitöltő hab, spárga, tasakzáró gép stb..Ha felkeltettük érdeklődését kérjük, látogasson el webáruházunkba ahol könnyedén tájékozódhat aktuális árainkról.